Lucanus Cervus

Luis Montes Barbero

La il·lustració mostra un Lucanus cervus mascle, de nom vulgar cèrvol volant. És un coleòpter de la familia Lucanidae. És molt reconegut degut a la seva gran mida i enomres mandíbules. Es considera el major escarabat d’Europa. A la península ibèrica es troben principalment a la zona atlàntica, inclós el nord de Castella i Lleó i La Rioja. Cap a l’Est, es troba al nord de Tarragona i en el Sistema Ibèric. Així, presenta poblacions en el Sistema Central i nord d’Extremadura. La seva població està en declivi i actualment és espècie protegida. Les principals amenaces per la seva supervivència són la neteja d’arbres morts o deteriorats, tales sense repoblació i fins i tot la seva pròpia recol·lecció. El seu hàbitat es troba principalment en zones boscoses de fulla amples, com castanyers y quercínies, i en boscos de ribera, com freixos, àlbers i salzes. En la il·lustració s’ha representat un exemplar en repòs amb les ales recollides sobre l’abdomen.

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar