Saguinus oedipus

Diego Bohórquez

El tití cap blanc o cap de cotó (Saguinus oedipus)  és una espècie de primat platirrí de la família Callitrichidae, d’hàbits diürns i territorials, que habita a la vora dels boscos o a les selves secundàries en la part nord occidental de Colòmbia. Tenen una creta de pèls blanquinosos, des del front fins la nuca, que cauen cap enrere. L’esquena és terrosa; els braços i les cames, blancs o groguencs i la cua és ataronjada en la base i negra en la punta. Pesen uns 500 g i mengen fruites, nèctar, fulles seques, insectes i sargantanes. Viuen en grups familiars de 3 a 13 individus, que poden unir-se a altres grups i romandre en grups de fins a 20 micos. El període de gestació dura un promig de 170 dies, i neixen d’una a tres cries. Les mares carreguen amb les cries la primera setmana; posteriorment, el pare i altres integrants del grup es fan càrrec de les cries, però se les entreguen a la mare per l’alletament.

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar